Serula na stołach Gospody Złoty Garniec

Powrót

W tym miesiącu na stołach w Złotym Garncu królowała… Chuda Jewa, czyli serula. Ta niezwykła zupa pojawiła się już wcześniej w naszej karcie, jednak z biegiem czasu zyskała na popularności. Chcemy Wam pokazać, drodzy Goście, jak nasi kucharze przygotowują serulę w zaciszu naszej gospody. Zauważcie, że pomimo że zupa składa się z kilku pozornie prostych do wykorzystania składników – maślanka, mleko, woda, ser, ziemniaki, mąka – to dopiero ich umiejętne połączenie stanowi o sukcesie kulinarnym. Kucharze wiele godzin pracowali nad smakiem zupy i wreszcie – mamy to! Złotogarncowa Chuda Jewa stała się głównym bohaterem marca! Nie wiemy, czy wiecie, ale nasza zupa jest certyfikowana przez śląską organizację turystyczną „Śląskie Smaki”. Serula powinna być więc postrzegana jako jeden z lokalnych przysmaków, których należy spróbować. Jako że w Złotym Garncu od początku istnienia promujemy tradycyjną kuchnię regionalną, możecie nas znaleźć na Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki”. W Złotym Garncu jest pysznie, jak u mamy.

Przyjęcia okolicznościowe